Blogg

Gulddraken-nominerad restaurang valde el från Fortum: ”En god och trygg relation är viktigt för oss”

24 november 2020, 09:12

Restaurang Folkparken i Stockholm

Restaurangchef Magnus Bergh och hans personal letade efter ett tryggt och stabilt elbolag till sin restaurang Folkparken. Som en elintensiv verksamhet var det viktigt att välja rätt elleverantör, och hos Fortum hittade de både ett elavtal och en elpartner som motsvarade förväntningarna på hög service, en öppen och ärlig dialog samt trygga och smarta elavtal.

Restaurang Folkparken öppnade i Stockholm under september 2019 med målet att skapa en familjär och folklig samlingsplats med god och generös mat. De har inspirerats av andra restauranger runt om i världen, som War Pigs i Köpenhamn, Home Town i Brooklyn och Holy Smoke i Höganäs. Under 2020, bara några månader efter att de hade öppnat, blev de nominerade till Gulddraken, DNs restaurangpris. Matkonceptet bygger på rök och eld där de jobbar brett med en hög smakprofil. För att få till den perfekta röksmaken har de köpt in ett stort rökskåp från USA.

- En av de stora utmaningarna vi hade rent elektriskt var att konvertera rökskåpet från amerikansk standard till svensk. Den är nämligen både vedeldad och termostatstyrd, säger Magnus Bergh på Folkparken.

Restaurangen strävar efter att skapa en miljö för social och casual dining. De har därför satsat mycket på belysning och ljusstyrning för att uppnå den rätta känslan och är därför, som många andra restauranger, en elintensiv verksamhet.

- För oss är det viktigt att ha en nära dialog och en god relation med vår elleverantör och det har vi med Fortum. Vi bytte från en mindre elleverantör till Fortum för att de känns mer trygga och stabila, fortsätter Magnus Bergh.

Magnus säger också att övergången från det förra elbolaget till Fortum gick väldigt smidigt och kändes tryggt då de fick en personlig kontakt med en av Fortums säljare som alltid finns till hands när det behövs.

- Vi värdesätter verkligen relationen och det personliga mötet när det kommer till alla våra leverantörer och samarbetspartners, säger Bergh.

Under våren 2020, när Covid-19 hade gjort intåg i Sverige, startade Fortum ett initiativ där de körde ut luncher till sjukhus i Stockholmsområdet. Folkparken var en av de restauranger som Fortum samarbetade med.

- När vi fick frågan av Fortum om vi kunde leverera mat blev vi oerhört glada av flera anledningar. Dels att vi fick möjlighet att bidra till rådande läge och där kunna premiera en så pass utsatt yrkesgrupp som alla hjältar inom sjukvården, men också för att vi kunde hålla vår duktiga personal sysselsatt. Givetvis en stor eloge till ett stort företag som Fortum som vänder sig och tar hjälp av en av sina många kunder. Stor respekt, avslutar Magnus Bergh.

 

Vill ni också bli kund hos Fortum? Teckna ett nytt företagsavtal på 2 minuter här.