Blogg

Alla barn längtar inte efter sommarlov

25 maj 2021, 15:33

Ungdomar spelar kubb på sommarläger

För många barn med svåra hemförhållanden är sommaren och sommarlovet en svår tid förknippad med krossade förväntningar, ökad oro, ensamhet och ångest. Känslor som blir extra påtagliga när skola, fritidsaktiviteter och kontakten med viktiga vuxna sätts på paus och mer tid spenderas med familjen. Fortum samarbetar med organisationen Maskrosbarn, som finns där för barn under hela sommaren.

Sommaren på Maskrosbarn

Maskrosbarn arbetar med att stötta barn vars föräldrar har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld och under sommaren har de flera stöd och aktiviteter igång för att ge barnen en möjlighet att komma hemifrån, få fina sommarminnen och vuxna som stöttar.

Läger

De arrangerar sommarläger dit barn från hela Sverige kommer. Några oförglömliga veckor med tid för uteaktiviteter, lek, avslappning och samtal.

”Det bästa med läger är att få komma iväg och träffa andra som också har haft det tufft som en själv. Man får många nya vänner”. /Ungdom 15 år

Sommarmys

Deras ungdomsgårdar i Stockholm, Göteborg och Malmö förvandlas till vad de kallar Sommarmys. Där hittar de på massor av sommaraktiviteter tillsammans med barnen. De åker på utflykt, badar eller har picknick.

Chatt

Maskrosbarns chatt håller öppet hela sommaren och finns på deras webbplats. I chatten arbetar vuxna som själva vuxit upp som maskrosbarn, precis som i alla stöd hos Maskrosbarn.

“Tack så mycket, jag känner mig verkligen inte lika ensam längre och är så tacksam att jag hittade er. Oavsett nu om detta bara är igenom en skärm känner jag inte mig ensam längre.” /Ungdom i chatten

Kurator online

Under hela sommaren kan barn få stödsamtal genom Maskrosbarns kuratorer online.

Barnombud

Ett stöd för barn som har kontakt med socialtjänsten. Maskrosbarns barnombud finns som stöd hela sommaren och kan hjälpa till med att bland annat föra fram barnets önskemål vid en myndighetskontakt och stötta vid överklagan av beslut.

Gör som Fortum och stötta Maskrosbarn

Fortum inledde samarbetet med Maskrosbarn i december 2020. Målet är inte bara att stötta Maskrosbarns verksamhet utan även att öka medvetenheten både hos medarbetare och kunder.

Vill du också vara med och stötta Maskrosbarns viktiga arbete? Swisha en gåva till 123 467 34 55 så är du med och ger fler barn möjlighet till fina sommarminnen, en paus hemifrån och vuxna som stöttar. Ditt bidrag gör skillnad!