Mattias Kullervik, Sales Manager

Mattias är civilekonom i grunden med inriktning mot IT. Redan under studieåren kom Mattias i kontakt med Fortum då han skrev sin magisteruppsats för Fortums IT-avdelning. Efter examen påbörjades en spännande resa på företaget och idag efter flera olika positioner internt, är Mattias Sales Manager för Fortum.

Berätta mer om ditt jobb!

Marknaden för elförsäljning är inne i ett spännande skede och med hänsyn till de utmanande och förändrande marknadsförutsättningarna ligger det i mitt ansvarsområde att utveckla och vässa våra produkter och erbjudanden för olika kundsegment för att i slutändan attrahera och behålla våra kunder.

 

Hur är det att arbeta inom elförsäljning?

Elmarknaden är  klart mer spännande och utmanande än vad de flesta tror! På kort tid har marknaden gått från att avregleras till att vara hårt konkurrensutsatt och det är en förmån att vara del i utvecklingen och arbeta med att ständigt ligga i framkant och förstå förändrade kundbehov.

 

Vad är de största fördelarna med ditt jobb?

I vårt team har vi en bra spridning av personer med olika ålder och bakgrunder. Blandningen är en tillgång och berikar våra diskussioner med många perspektiv och erfarenheter. Hos oss händer det alltid mycket och tempot är högt. På Fortum har jag alltid hittat nya möjligheter till utveckling. Min motivation skapas av att jag konstant fortsätter att bli utmanad i mitt dagliga jobb!

 

Det låter roligt och intensivt. Var hittar du energi och balans?

I min tjänst finns ett stort mått av flexibilitet. Det är resultatet som räknas och behöver jag jobba hemifrån då och då är det inga problem. Jag upplever att jag har en bra balans mellan jobb och fritid.