Ljusare Jul

I flera år har vi samarbetat med olika lokala organisationer för att göra julen lite ljusare för olika samhällsgrupper. De senaste två åren har vi hjälpt till i Stockholm.

AU41

Ansvar

Genom utvalda samarbeten har vi tagit ansvar för utsatta människor i samhället.

AU8

Värme

Förutom det fysiska ljuset som kommer via vår el, sprider vi även mänskligt ljus och värme genom vårt engagemang.

AU37

Stöd

Våra samarbeten har sett ett helhjärtat stöd från oss under den mörka juletiden.

City lights at night

 

Att sprida värme och ljus under juletid

Från år 2012 - 2016 hade vi ett samarbete med Stockholms stad där vi sponsrade stadens julbelysning. Men trots den vackra uppsättningen, är inte julen lika ljus för alla. I flera år har vi samarbetat med olika organisationer, bl.a. i Stockholm, kring juletid för att göra just den tiden på året lite ljusare för olika samhällsgrupper. Vi har arbetat med Stockholms Stadsmission, Unga Station, Äldre Kontakt och Kompis Sverige. 

 

 

"Vi på Fortum vill göra mer, inte minst i juletid då det känns särskilt angeläget att bidra till dem som verkligen behöver hjälpen."

Fredrik Karlsson, kommunikationsdirektör på Fortum

Vi har hjälpt unga utsatta

År 2015 ville vi kunna göra julen lite ljusare för de barn och ungdomar som lever i utsatthet. Arbetet med Unga Station i samarbete med Stockholms Stadsmission gjorde att fler tog del av hur det ser ut för barn och ungdomar som har haft det svårt, men även visa att det finns vägar ut ur även svåra situationer. Det antal gåvor som köptes fördubblades av Fortum. Tillsammans gav vi ljus och värme till de ungdomar som saknar det, och samlade totalt in 220 000 kr.

Skapa möten och vänner för livet

Möten människor emellan kan också sprida mycket ljus och värme i form av vänskap. År 2016 stöttade vi två organisationer som gör just det: Kompis Sverige och Äldrekontakt. Båda är ideella föreningar som verkar för att skapa möten och bygga vänskap: Kompis Sverige genom ett ömsesidigt utbyte mellan etablerade och nya svenskar, och Äldrekontakt skapar nya sociala sammanhang för ensamma äldre.