Dreamhack

Fortum stolt sponsor av DreamHack Masters Stockholm 2018
“As electricity is one of the key unseen ingredients in making esports happen, it’s a perfect partnership”
- Michael Van Driel, Chief Product Officer at DreamHack AB

Fortum kliver in som en av huvudsponsorerna till DreamHack Masters Stockholm 2018. eSport har utvecklats till att bli enormt stort och eftersom elektricitet är en grundläggande faktor för att denna sport skall kunna existera, anser vi att det är en perfekt match för oss som energibolag.

Fortum är det första energibolaget som sponsrar eSport i denna omfattning och faktiskt det första bolaget som inte har en direkt koppling till eSportvärlden. Fast egentligen har vi det - ingen el inget spel!

DreamHack Masters

DreamHack Masters etablerades 2016 och har sedan dess ägt rum vid tre olika tillfällen. Evenemangen har efterlämnat historiska ögonblick inom esport-scenen, så som minnet av svenska Ninjas in Pyjamas osannolika vinst under DreamHack Masters Malmö 2016.

Varje evenemang av DreamHack Masters har haft ett format där världens 16 bästa lag tävlat om en prispott på över två miljoner kronor. Detta kommer även i framtiden vara upplägget för tävlingen då DreamHack med innovativt arbete vill förbli en av de en av de mest erkända och oberoende tävlingarna i världen.

Vad är DreamHack?

DreamHack är världens största digitala festival med 11 event i 6 olika länder med ca 250 000 besökare där eventen representerar en mix utav alla olika delar kring gamingkulturen. DreamHacks festivaler är en plattform för esportsturneringar, LAN-partyn där man tar med sin egen dator, cosplaytävlingar, musikshower, streamingareas, mässa med tech/gamingutställare och paneldiskussioner. DreamHack är även ett produktionsbolag med fokus på gaming, esport och arenaevenemang för både traditionell TV och online.

Läs Dreamhacks pressrelease om samarbetet