Lokala samarbeten

I linje med vår vision ‒ Tillsammans för en renare värld ‒ tror vi att väl utvalda samarbeten är nyckeln till en hållbar framtid. Här berättar vi om några av dessa samarbeten där vi på en lokal nivå tar ett större ansvar för naturen, miljön och samhället.

Älvstädning 2018, pojke ser ut äver älven.

Tillsammans för en renare värld

En renare värld för oss är naturligtvis byggd på en framtid baserad på förnybar och koldioxidfri energi. Men på Fortum vill vi ta ett lokalt ansvar för en renare värld på flera sätt. Sedan 2013 har vi arbetat både med Älvstädningen och Laxsläppet, två samarbeten som på olika sätt bidrar positivt till vår miljö - den ena där vi städar rent kring älvar med idrottsungdomar, den andra där vi släpper ut laxar i Stockholm, ett av världens renaste huvudstäder.

Våra ambitioner tar inte stopp där. Vi vill även arbeta tillsammans för en bättre värld. Därför stödjer vi även stiftelsen Min Stora Dag som uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Min Stora Dag

Istället för julklappar ger vi varje år ett stöd till en välgörenhetsorganisation. 2018 valde vi i Sverige Min Stora Dag.

Mer om Min Stora Dag

Älvstädningen

Älvstädningen är ett miljösamarbete mellan Städa Sverige och Fortum. Syftet med Älvstädningen är att involvera lokala idrottsföreningar i miljöaktiviteter kring älvar i Sverige.

Mer om Älvstädningen

Laxsläppet

Laxsläppet har varit en del av Stockholm, och särskilt Stockholms ström sedan 1973. Varje år släpps 30 000 laxar och havsöringar ut i Stockholms ström – en händelse som berättar att våren är här.

Mer om Laxsläppet

Så ska Stockholm få ordning på elsparkcyklarna

De nya mobilitetstjänsterna tar över allt fler storstäder i Europa. Men den hållbara utvecklingen – och framkomligheten – riskerar att bromsas av att en stor mängd elsparkcyklar lämnas på trottoarerna. För att bringa ordning i kaoset ska laddningsställ nu testas i Stockholm.

Läs mer