Våra miljöredovisningar

Sedan 2018 presenterar vi vårt miljöarbete inom vattenkraften i årliga miljöredovisningar. På ett överskådligt sätt berättar vi mer om vad vi aktivt gör för den lokala miljön kring våra kraftverk.

River-rapid-rocks

Miljöredovisningen 2020

För fjärde året i rad släpper vi nu Miljöredovisningen för Fortums vattenkraft. Ta reda på mer om Fortums förbättrande skydd mot oljeläckage från turbinerna på vattenkraftverket Dönje i Ljusnan. Ta en titt på hur det gick till när fisken transporterades med Whooshh. I miljöredovisningen nämns även ett biologiskt mångfaldsarbete för att bryta de negativa trenderna för många arter. Navigera dig igenom hela 2020 miljöredovisning här.

Läs mer
Fortum-Spill

Miljöredovisningen 2019

Tredje upplagan av miljöredovisningen är ute nu. Vill du få svar på vad Fishheart är för något? Eller undrar hur vi jobbar med restaureringsåtgärderna för strömvattenhabitat i Bollnäsströmmarna? Kanske undrar du vart vi har öppnat det nya klimatanpassade kompensationsodling av lax och öring? I årets Upplaga kan du få svar på alla dessa frågor och många fler.

Läs mer
Hydro power water and ice in winter

Miljö­re­do­vis­ningen 2018

Hur viktig tror vi att vattenkraften kommer bli för framtidens energisystem? Hur många fiskar sätter vi ut årligen? Vad påverkar rivning av en damm? Få reda på det och mycket mer i årets miljöredovisning.

Läs mer
Flowing stream in summer, green nature

Miljö­re­do­vis­ningen 2017

Förra året var det premiär för vår första miljöredovisning. Här berättar vi om vår verksamhet i Sverige och i Finland, våra älvstrategier och vilka miljöförbättrande åtgärder vi gör vid våra kraftverk för att öka produktionen.

Läs mer