"Fun facts" om Fortum

Fortum kompenserar för alla koldioxidutsläpp orsakade av de anställdas resor, återvinner plastprodukter och är på topp 100-listan i världen av företag som gör mest för jämställdhet på arbetsplatsen!

Pojke med jetpack

I ett stort företag som Fortum händer det mycket hela tiden. Det är ofta så många coola saker som händer, att du ibland måste stanna upp ett tag och ta en faktisk titt på alla de banbrytande och innovativa  saker som sker i företaget. 

Förutom alla projekt vi gör inom e-mobilitet (t.ex. självkörande fordon, elektriska flygplan, trådlös höghastighetsladdning och batteriåtervinning) har Fortum också andra områden vi är stolta över, som kanske inte får lika mycket uppmärksamhet.

Fortum är bland de 100 bästa företagen i världen på jämställdhet

Equileap Global Report & Ranking för 2019 släpptes tidigare i höst, och rankar topp 100 företag i världen som gör det mesta för att främja jämställdhet mellan könen. Fortum rankades som nummer 50 över hela världen, med Australien, Frankrike och Norden som bäst på jämställdhet av alla. Fortum Charge & Drive är mycket stolta över att vara en del av detta!

Fortum kompenserar för de anställdas resor

Alla utsläpp som sker i samband med Fortum-anställdas flygresor har kompenserats för, sedan 2007. Fortum deltar i den världsbankledda International Prototype Carbon Fund (PCF), och använder de enheter vi har fått tillgängliga från denna klimatfond för att till exempel kompensera för de utsläpp som uppstår till följd av anställdas jobbresor. År 2018 användes kompensationen för att stödja vattenkraftprojektet i El-Canadá i Guatemala.

En renare värld börjar i ditt kök!

Fortums mål är att leda vägen till en renare värld, och ibland verkligen bokstavligt! Denna diskborste är ett bra exempel. Den är gjord av Fortum Circo, en plastprodukt tillverkad av återvunnet plastavfall från konsumenter. Diskborsten är bara en av många fantastiska förbrukningsvaror gjorda av Fortums Circo-plast, som kombinerar återvunnen plast med naturlig cellulosafiber.