Fortum Charge & Drive seminarium på eCar expo i Göteborg, 30.11.2018

ecarexpo

Fortum Charge & Drive kommer närvara på eCar expo i Göteborg, 30.11-2.12.2018.

Under fredagen 30.11 kommer vi ordna ett seminarium med start kl. 10.00 - varmt välkommen på plats! Genom medverkan på seminariet, får du ta del av biljett till själva mässan också. Anmäl dig genom att skicka ett mail till lillemor [punktum] eriksson [snabel-a] fortum [punktum] com

Seminariet, 30.11 kl 10-ca 12

Elektrifieringen av transportsektorn kräver smart laddning

Det pågår en accelererande elektrifiering av transportsektorn. Kommer våra elnät att klara utmaningen? Med Göteborgs stad som exempel, utifrån data från lokaltrafiken och trängselskattsdebiteringen, har tillkommande effekt och energi simulerats. Magnus Lindén från Sweco berättar om projektet och resultatet samt delar erfarenheter ifrån sitt arbete kring elektrifiering av transporter och hur förändringen påverkar eldistribution.

Magnus Lindén arbetar som seniorkonsult på Sweco i gruppen energimarknader och har mer än 19 år lång erfarenhet av den avreglerade nordiska elmarknaden. Magnus arbetar kontinuerligt med frågor med energilagring, elektrifiering av transporter, simulering av affärsmodeller (tariffer), exempelvis gällande efterfrågeflexibilitet och hur befintligt och nya elsystemet kan optimeras för att bättre integrera elproduktion från förnybara energikällor.

Magnus är medlem av Sweco Sveriges smarta städer grupp.

Efter presentationen en panel med även Jakob Lagercrantz från 2030-sekretariatet och PowerCircle om framtidens utmaning i elnätet.

10.45-11.15 Brunchpaus

11.15-12 Varför jobbar ledande företag med elbilsladdning som Easypark, McDonalds, Skistar m.fl? Några av våra partners berättar varför de har ett omfattande engagemang inom detta.

Tobias Henmark modererar en diskussion med bl.a. Henrik Nerell, Press & Hållbarhetschef McDonalds, Björn Broström marknadschef Skistar och Robert Petersen Easypark.Oberoende av affärsmodell vill fler stora företag erbjuda elbilsladdning.