Goda nyheter för alla elbilsförare när Fortum Charge & Drive och tyska PlugSurfing går samman

Den Berlinbaserade startupen PlugSurfing har som affärsidé att koppla samman elbilsförarna med den fragmenterade laddinfrastruktursmarknad som kännetecknar den europeiska marknaden och har idag fler än 200 olika operatörer med över 60 0000 laddpunkter i 24 länder anslutna till sig.

 

-Vi vill att det ska vara enkelt att använda sin elbil för att skynda på omställningen och tillsammans med PlugSurfing så kan vi erbjuda en ännu bättre lösning för förare, fordonstillverkare och andra aktörer. Som ett första steg kommer Fortum Charge & Drives nordiska nätverk bli tillgängligt i PlugSurfins app och vårt mål är att underlätta för elbilsägare att åka genom och mellan länder med förbättrad tillgång till laddinfrastruktur, säger Rami Syväri, chef för Fortum Charge & Drive.

 

PlugSurfing utgår från en molnbaserad lösning för laddning och betalning som ger mervärde till både operatörerna och elbilsförarna. Fortum Charge & Drive har, med utgångspunkten i sin strävan att skapa en marknadsledande och fullt skalbar användarupplevelse, förvärvat hela PlugSurfing GmbH.

 

Fortum Charge & Drives nordiska nätverk består idag av 1700 laddare och 75 000 kunder och systemet används idag av flera olika operatörer i 17 olika länder.

Tjänsterna inom e-mobilitet utvecklas ständigt och beslutet att gå samman med PlugSurfing innebär även att Fortum Charges & Drives tidigare kommunicerade ambition att investera i ett gemensamt europeiskt projekt för ultrasnabb laddning inte längre är aktuellt.