Fler elbilsladdare för Statens Fastighetsverk

Naturhistoriska får ytterligare elbilsladdare

Naturhistoriska riksmuseet får ytterligare två stycken elbilsladdare när Statens fastighetsverk fortsätter sin investering i laddinfrastruktur vid muséerna. Satsningen på elbilsladdning sker i samarbete med Fortum Charge & Drive.

Tidigare har femton elbilsladdare installerats vid flera av landets mest välkända besöksmål. De första fem installeras vid Historiska museet och Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm och är uppkopplade till Fortum Charge & Drives molnbaserade tjänst för övervakning, drift och app-tjänster.

– För oss är det en positiv signal att man fortsätter att utöka antalet laddplatser, i detta fall utanför Naturhistoriska riksmuseet. Vi ser en stark ökning av elbilar och med det kommer även behovet av att kunna ladda sin elbil på ett enkelt och smidigt sätt. Vi är otroligt glad och stolta över att få fortsätta samarbeta med Statens fastighetsverk säger Tobias Henmark, Sverigechef Fortum Charge & Drive.

För varje månad från augusti till november i år har antalet nyregistrerade el- och hybridbilar slagit rekord i Sverige och totalt har vi nu i runda tal 45 000 personbilar som tankar el i landet. Under 2018 beräknas 34 000 laddbara bilar säljas.

Statens fastighetsverk planerar för elbilsladdare vid välkända platser och besöksmål runt om i Sverige. Flertalet av laddstationerna kommer att kopplas upp till Fortum Charge & Drives molntjänster och blir enkla att hitta genom de kartfunktioner som följer med.

Om Fortum Charge & Drive
Charge & Drive erbjuder ett marknadsledande affärssystem för laddinfrastruktur och ett nätverk som är ledande i Norden med 600 snabbladdare och drygt 1 800 smarta laddare. Molntjänsten Charge and Drive har bland annat en flexibel betalningsfunktion, kundtjänst, mobil- och webbapp med karta och omfattande funktioner för distansövervakning.

Tjänsten används redan av ett 50-tal samarbetspartners i Norden och cirka 60 000 slutkunder. Hittills har företag som Sollentuna Energi och Miljö, Jönköping Energi, Umeå Energi, Skellefteå Kraft, Alingsås Energi, Halmstad Energi och Miljö, Landstinget i Kalmar, Vasakronan, Luleå Energi, Elverket Vallentuna, Näckåns Energi, Mälarenergi, Falu Energi & Vatten, Hedemora Energi, Borlänge Energi, Ödeshög & Vadstena Kommun, Ale Kommun, Nissan, Genesta Property Nordic, Preem, Locum, Renault, BMW, Kraftringen och McDonalds valt att samarbeta med Fortum Charge & Drive.

För mer information, kontakta gärna
Tobias Henmark, landschef Sverige Fortum Charge & Drive, 072-570 18 53
Per-Oscar Hedman, presschef Fortum Sverige, tfn 070-214 75 45