Fortum + SkiStar = solskenshistoria

Under 2017 blev vi ny energipartner till SkiStar i Åre. Det är ett unikt samarbete där vi satsar stort på förnybar energi tillsammans med SkiStar, som har valt solkraft för sina tre största liftar. Det innebär att VM8:an, Sadelexpressen och Duveds linbana numera drivs med 100 % förnybar el. Vi kallar dem solliftarna. Rekordmånga besökare har åkt solliftarna denna vinter.

Solpaneler i skidlift

SkiStars solliftar i Åre blev en riktig solskenshistoria!

Förutom solliftarna har vi tack vare samarbetet med SkiStar också kunnat erbjuda SkiStars kunder ett förmånligt välkomsterbjudande när de har tecknat elavtal med oss - självklart med el från 100% förnybara energikällor. Vi är glada och stolta över att få hälsa alla nya SkiStarkunder välkomna.

Sist men inte minst har våra elkunder kunnat avnjuta våra populära Fortumveckor i Åre med skidåkning och boende till rejäla rabatter.

Nu är skidsäsongen över för denna gång och vi ser fram emot en ny solig säsong i Åre nästa vinter.

Vi ses i backen!

Vi tror på solens kraft

Solen ger lika mycket energi på en enda dag som hela mänskligheten har konsumerat under de senaste 35 åren. Blir vi bättre på att ta hand om solens energi så kan vi också hantera klimatutmaningen bättre. På Fortum tror vi på solkraft. Vi har en vision som innebär att all vår energi i framtiden på ett eller annat sätt ska komma från solen.

Här kan du läsa mer om varför vi på Fortum gillar solen.