Fortum + SkiStar = solskenshistoria

Sedan 2017 är vi energipartner till Skistar i Åre. Det innebär att vi tillsammans satsar på förnybar energi, och att vi kan erbjuda både dig som kund och till dig som blir ny Fortumkund härliga vintererbjudanden. Läs mer här nedan!

Bli ny elkund - få presentkort på 500 kr hos SkiStar

Teckna elavtal och få ett digitalt presentkort att använda till SkiPass, skidhyra, skidskola eller boende när du bokar din resa på skistar.com. Gäller även kläder och utrustning på skistarshop.com eller i någon av butikerna på SkiStars skidorter.

Till erbjudandet

SkiStars solliftar i Åre är en riktig solskenshistoria!

Sedan 2017 har vi på Fortum varit energipartner till SkiStar i Åre. Det är ett unikt samarbete där vi satsar stort på förnybar energi tillsammans med SkiStar, som har valt solkraft för sina tre största liftar. Det innebär att VM8:an, Sadelexpressen och Duveds linbana numera drivs med 100 % förnybar el.

Vi kallar dem solliftarna.

Hur funkar det?

Fortum producerar solkraft genom egen solpark, och resten köps in från andra solparker. Varje byggnad eller anläggning har ett sk anläggnings-ID dit elen levereras. När man köper solkraft av oss på Fortum så ser vi till att den mängden solkraft/el som kunden förbrukar produceras eller köps in, vilket främjar användandet och utbyggnaden av solkraft. Detta styrs genom sk ursprungsgarantier i enlighet med Energimyndigheten.

Men solkraft är bara en källa till förnybar el. Vi på Fortum producerar även vind- och vattenkraft och all el vi levererar till våra kunder är 100% förnybar.

Vi tror på solens kraft

Solen ger lika mycket energi på en enda dag som hela mänskligheten har konsumerat under de senaste 35 åren. Blir vi bättre på att ta hand om solens energi så kan vi också hantera klimatutmaningen bättre.

Här kan du läsa mer om varför vi på Fortum gillar solen.