Fortum goes Dark Mode

Dark Mode, eller mörkt läge som det också kallas, är inte bara en inställning du kan ha på dina tech-prylar. För oss är det så mycket mer. Ett nytt betraktelsesätt, ett nytt sätt att spara, stänga av och ta hand om det vi har. För enligt oss kan mörkret göra världen till en ljusare plats.

Bild_Fortum_Dark_Mode

Vi välkomnar den mörka tiden, för den börjar nu. Ni vet säkert allt om hur Dark Mode som inställning fungerar och vad det är. (Om inte – läs här och här! *Såhär sparar du energi med Dark Mode, Dark Mode nu och framåt*)
Men vad händer om vi faktiskt börjar vänja oss vid att tända när det är mörkt istället för att låta det vara tänt tills vi går och använda saker för att vi verkligen behöver – inte för att vi är vana?

Vi vill uppmana er att växla om och byta normalläget. För vi tror att genom att släcka ner, åtminstone lite, så blir framtiden en ljusare plats. Ett väldigt enkelt sätt för dig, och alla andra runt omkring oss att spara på jordens resurser. Dark Mode kan spara dig upp till 30 procent batteritid vilket innebär i den långa loppet, att vi också sparar på självaste batteriet. Att tillverka batterier har en stor negativ miljöpåverkan.

Sedan urminnes tider har mörker och färgen svart förknippats med döden, slutet och något ont. Men det slutar här. Det slutar nu. Det mörka är trots allt något som gör att vi ser ljuset. Vi på Fortum tycker att det är tid för förändring. Världen har vaknat och det är dags att agera.

Vi jobbar dagligen med att producera så mycket ren el som bara är möjligt – men vi ser aldrig den innovationsresan som färdig. För oss är resan målet och inte destinationen. Vi tror att vi alltid kan göra lite till, bli lite bättre. Så när du laddar din telefon, platta eller dator med ren el, gör du framtiden en tjänst. Men även du kan ju såklart göra mer. Och en till sån enkel grej är att göra oss sällskap i Dark Mode. Byt inställningar, släck lampan när du går hemifrån och använd bara den el du behöver. För små saker kan göra stor skillnad – speciellt om vi hjälps åt, bit för bit, steg för steg.
 

Eftersom vi hela tiden lånar av jorden vi bor och lever på, är det dags att ge tillbaka. Vi har valt att börja med ljuset. Så gör som oss, byt till Dark Mode – byt ditt normalläge. För mörkret ger oss en ljus framtid. Idag, imorgon och alla dagar därefter.

 

Gillar du Dark Mode? Då kommer du älska vårt elavtal!

Ladda ditt elavtal med ren el

Se ditt elpris