Kundcase

Här har vi samlat kundcase från några av våra kunder som är med på resan mot en renare värld.

Kontakta oss för att bli kund ni också
Stolar i coolt material

”Trygghet och expertis avgjorde vårt val”

Re-board

Företaget Re-board ville ha ett förut­sägbart elavtal med ett lågt klimatav­tryck och valde Fortum baserat på trygg­heten och den förtro­en­de­in­gi­vande kontakt­per­sonen.

Läs kundcaset
Kundcase med PS Matsal som har Prissäker

"Det känns så klart fantastiskt att vi kunde göra en sådan besparing mot det rörliga elpriset"

PS Matsal

Företaget PS Matsal valde att lägga till Prissäker till sitt rörliga elavtal för att kunna binda sitt elpris i kortare perioder. I mars 2022 gjorde de en stor besparing jämfört med det rörliga elpriset.

Läs kundcaset
Kopparhus valde Fortum som elbolag

”Känns mycket tryggare med en portfölj­för­valtning”

Kopparhus

Fastig­hets­bo­laget Kopparhus hade tidigare ett rörligt elavtal och såg att elkost­na­derna gick upp trots insatser för att sänka sin elför­brukning. De valde att byta till en portfölj­för­valtning för att få mer trygghet inför vintern.

Läs kundcaset
Fortnox köper el från Fortum

"Det som jag fastade för var portföl­jav­talet, det kändes tryggt.”

Fortnox

Företaget Fortnox blev överraskade av förra vinterns elpristoppar. Nu vill de ha ett jämnare elpris och mer trygghet. Därför valde de Fortum Smart.

Läs hela kundcaset
Innergård vid lägenhetshus i tegel BRF Tornen i Järfälla

"Våra kontaktpersoner är väldigt förtroendeingivande och det känns väldigt tryggt att ha Fortum som elpartner"

BRF Tornen

När bostadsrättsföreningen Tornen i Järfälla skulle välja elleverantör hade de två kriterier: ta mer kontroll över elkostnaderna och få en närmare relation till elbolaget. Efter att ha träffat Fortums representanter kände de sig väldigt trygga och valde dessutom ett riktigt smart elavtal.

Läs kundcaset
Fyra medarbetare från restaurang Brödernas som har ett smart elavtal

”Portfölj­för­valtning var det bästa alter­na­tivet, det elavtalet har som mål att slå det rörliga elpriset över tid”

Brödernas

Restauranger har generellt en hög elanvändning, likaså Brödernas. De har allt från pizzaugnar och diskmaskiner till uppvärmning och belysning som drivs av el. Därför var det viktigt för dem att få till ett bra och stabilt elpris. Hannes rekommenderade därför att de valde en portföljförvaltning.

Läs hela kundcaset
Medarbetare på Silver utklädda till superhjältar

Hållbarhet är väldigt viktigt för att kunna stärka sitt varumärke och uppfattas som ett seriöst företag.

Silver

Fler och fler miljömedvetna företag vill veta vart elen de använder kommer från. Enligt Therése Eineman på varumärkesbyrån Silver kan hållbara val hjälpa till att stärka ett företags varumärke. Silver är en strategisk varumärkes- och designbyrå som har funnits sedan 1998. De hjälper andra företag att bygga och utveckla sina varumärken.

Läs kundcaset
Elnät

”Vi la stort fokus på effektiva processer och trans­parens.”

Ellevio

Efter en större upphandling levererar nu Fortum el samt prissäkring av el, miljövärden och elcertifikat till elnätsbolagen Ellevio. I samarbetet ingår kompetensutbyte, expertis inom elmarknaden och fossilfri el.

Läs kundcaset
Stad i ljus

"Vi är mycket stolta över att ha ingått ett samarbete"

Digiplex

Fortum Spring är en plattform som gör det möjligt för företag att tjäna pengar på sin flexibilitet. Genom att göra små ändringar i sin energiförbrukning kan företag tjäna pengar samtidigt som de hjälper elnätet.

Läs kundcaset
Proviva juice

"Fortums engagemang för framtiden går hand i hand med oss"

Österlenmejeriet

När Danones produktionsanläggning, Österlenmejeriet, skulle välja en ny elpartner var det viktigt att hitta en leverantör som kunde leverera förnybar energi och hjälpa dem att nå sina utsläppsmål. När en upphandling hade gjorts gick Fortum ut som segrare och levererar nu 100% vattenkraft till dem.

Läs kundcaset
Frisörsalong elavtal

”Han är ärlig och håller vad han lovar”

Hårteam1

Hårteam1 skulle byta elleverantör och blev lurade av ett oseriöst företag. Elräkningen blev skyhög och delägarna på Hårteam1 tappade allt förtroende för elbolagsbranschen. Men när det fick kontakt med Hannes på Fortum så vände det.

Läs kundcaset
Fortum och Voi

"Hela hållbarhetstänket är jätteviktigt för oss!"

Voi

Voi och Fortum har inlett ett större samarbete kring flera hållbarhets- och innovationsprojekt där bland annat batteriåtervinning och spårning av återvunnet material ingår. Voi har också valt att köpa in 100% vattenkraft som drivmedel till sina elsparkcyklar.

Läs kundcaset
Svetsare

"Vi har optimerat vår elanvändning och sänkt vår elkostnad"

Erasteel

Ståljätten gick över till 100% fossilfri el och sänkte samtidigt sina elkost­nader. Erasteel har som mål att sänka sina Co2-utsläpp och samtidigt sänka sina elkostnader. De gjorde därför en stor upphandling där Fortum gick ut som vinnare.

Läs kundcaset
Restaurang Folkparken i Stockholm

”En god och trygg relation är viktigt för oss”

Folkparken

Restaurangchef Magnus Bergh och hans personal letade efter ett tryggt och stabilt elbolag till sin restaurang Folkparken.  Som en elintensiv verksamhet var det viktigt att välja rätt elleverantör, och hos Fortum hittade de både ett elavtal och en elpartner som motsvarade förväntningarna.

Läs kundcaset

Låt oss ringa upp dig så berättar vi mer.