Portföljförvaltning

Fortums portföljförvaltning hjälper företag med strategiska och smarta elinköp. Utifrån risk och prisstrategi arbetar vi för att erbjuda en så låg energikostnad som möjligt. Eftersom inköpen sker med god framförhållning när priset är lågt kan man som kund vinna mycket över tid även om svängningarna på elbörsen skulle öka.

Teckna elavtal

Hur fungerar en portföljförvaltning? 

Här berättar vår portföljexpert Urban Lövström hur ett portföljförvaltat elavtal fungerar. 

Vad är en portföljförvaltning?

Portföljförvaltning är ett elavtal precis som ett rörligt eller fast elavtal men det fungerar på ett mycket smartare sätt. Målet med portföljförvaltningen är att slå det rörliga elpriset över tid genom att våra portföljexperter köper in en del av elen långt innan den levereras ut till er som kunder. Det gör att ni som kunder både sprider riskerna och kapar pristoppar.

Vad är skillnaden mot att ha ett rörligt elpris?

Ett rörligt elpris följer elmarknadens prisutveckling upp och ner och ger därmed en oförutsägbar elkostnad men också en risk för höga elkostnader. En portföljförvaltning arbetar med att skydda mot kostnadsökningar och ger en förutsägbarhet eftersom elinköpen görs under en längre tid. Historiskt sett har portföljförvaltning gett ett lägre elpris än om man följer marknaden med ett rörligt elavtal.

Hur fungerar en portföljförvaltning?

Fortums portföljförvaltare besitter stor kunskap om elmarknaden. De analyserar marknaden och utnyttjar prissvängningarna för att hitta det bästa priset för kunden både på kort- och långsikt. De gör alltså flera delinköp vid gynnsamma tillfällen med god framförhållning när priset är lågt. Genomsnittet av dessa delinköp blir ert slutliga elpris.

Man kan säga att vi genom portföljförvaltning har möjligheten att låsa elpriset i perioder där vi tror att elpriset ska bli högre än det är idag.

Varför rekommenderar Fortum portföljförvaltning till företagskunder?

Vi rekommenderar portföljförvaltning för att elmarknaden innebär en så stor osäkerhet för alla företagskunder. Det är väldigt svårt att ha kostnadskontroll utan att göra något för att skydda sig och där är portföljförvaltning väldigt bra. Samtidigt kan våra portföljförvaltare ta tillvara på elmarknadens svängningar så att det gynnar er som kund.

Vill ni veta mer? Kontakta oss för en gratis rådgivning    

"Eftersom de inte ville ha ett otryggt rörligt elpris så tyckte jag att en portföljförvaltning var det bästa alternativet"

Brödernas valde Portföljförvaltning

Restau­rang­kedjan ville ha ett elavtal med liten risk: ”Portfölj­för­valtning var det bästa alter­na­tivet, det elavtalet har som mål att slå det rörliga elpriset över tid”

Läs mer här

"När elpriserna skenade blev vi mer medvetna och förstod att vi behövde ta mer kontroll själva och vi fick bra rekommendationer från våra kontaktpersoner på Fortum"

BRF Tornen valde portföljförvaltning

Bostads­rätts­för­e­ningen behövde mer kontroll och en nära relation: ”De är väldigt förtro­en­de­in­gi­vande”

Läs mer här

Låt oss ringa upp dig så berättar vi mer.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.
Jag godkänner att mina data samlas in med detta formulär. De samlade uppgifterna (namn, epost, telefonnummer och övriga kommentarer ) används för att hantera ditt ärende. Läs mer om Fortums sekretesspolicy.