Tack till er som har valt Miljötrygg!

Fyra ungdomar plockar skärp med Håll Sverige Rent

Ni är hjältar! Tack vare alla som valt Miljötrygg har vi kommit ännu närmare målet att minska nedskräpning i Sverige med 50 % till 2025. Varje kund som har Miljö­trygg bidrar nämligen med 100 kronor per år till Håll Sverige Rents verksamhet. Tillsammans har vi samlat ihop 30 689 682 kronor som bidragit till att engagera människor mot skräpet och förhindra nedskräpningen i städer, natur och hav.

Hur har pengarna använts?

Med er hjälp har vi engagerat rekordmånga i Håll Sverige Rent-dagen!

17 september bjöd vi in hela Sverige till att plocka skräp på Håll Sverige Rent-dagen. I år gick 205 888 personer runt om i landet ut och plockade skräp. Det är rekord! Från företag och föreningar till skolor och privatpersoner – deltagarantalet ökade i alla kategorier.

Tillsammans plockade vi uppskattningsvis 550 ton skräp. Det gör stor skillnad i våra städer, vår natur och i våra hav. För det spelar ingen roll var det slängs, skräp på land blir skräp i havet och skräp i staden drabbar också naturen – och djuren.

Dessutom skräpas det ner mer på en plats som redan är skräpig. Därför är engagemanget från alla skräpplockare så viktigt!

I år satsade vi lite extra på några av våra mest engagerade eldsjälar därute genom att särskilt bjuda in till deras evenemang och stötta med extra material. För skräpplockning är inte bara något som gör vår närmiljö renare, det skapar också gemenskap kring platsen man är på.

Tillsammans är vi en rörelse som tröttnat på skräpet och tar saken i egna händer – bokstavligen!

Läs mer här!

Fortum <3 Håll Sverige Rent

Fortums kunder som valt Miljötrygg gör det möjligt för Håll Sverige Rent att genomföra dessa aktiviteter där vi tillsammans med hela Sverige plockar skräp i natur, städer och hav. Att plocka skräp handlar inte bara om att städa. Det är framför allt en ögonöppnare för att uppnå en attityd-och beteendeförändring. Vi vet att en person som plockar skräp är mindre benägen att själva skräpa ner i fortsättningen.

- Vi behöver bli fler som inte skräpar ner! Med stödet från Fortums kunder kan vi göra fler och mer kraftfulla insatser mot skräpet. Vi kan driva kampanjer som engagerar hundra tusentals skräpplockarhjältar, vi kan tillsammans med Sveriges skolor och förskolor vara en stark aktör i lärandet för hållbar utveckling. Vi kan vara en kraft i arbetet att påverka kommuner och bostadsbolag i deras arbete att göra det lätt att göra rätt. Ni är helt enkelt oerhört viktiga för Håll Sverige Rent, säger Joakim Brodahl på Håll Sverige Rent.
 

Vad kan ni som företag göra själva?

Företag kan på många sätt vara en oerhört viktig kraft i kampen mot skräpet. Ni kan på olika sätt vara med i att bidra till Håll Sverige Rents arbete. Ni kan tillsammans med Håll Sverige Rent kommunicera ert engagemang mot skräpet med er omvärld. Ni kan genom att titta på er verksamhet med ett nedskräpningsfokus vara med på resan till ett samhälle där ingen skräpar ner. Bli ett företag mot skräp!