Tack till er som har valt Miljötrygg!

04 november 2021, 15:28

Fyra ungdomar plockar skärp med Håll Sverige Rent

Ni är hjältar! Tack vare alla som valt Miljötrygg har vi kommit ännu närmare målet att minska nedskräpning i Sverige med 50 % till 2025. Varje kund som har Miljö­trygg bidrar nämligen med 100 kronor per år till Håll Sverige Rents verksamhet. Tillsammans har vi samlat ihop 17,3 miljoner kronor som bidragit till att engagera människor mot skräpet och förhindra nedskräpningen i städer, natur och hav.
 

Hur har pengarna använts?

Håll Sverige Rent-dagen

Den 18 september 2021 anordnades Håll Sverige Rent-dagen och vi bjöd in hela Sverige att plocka skräp. I år slog vi rekord. Över 131 000 personer anmälde sig och tillsammans plockade vi uppskattningsvis 400 000 påsar med skräp. Nästa år är det dags igen. Boka in 17 september 2022 i kalendern!

Läs mer här!

Kusträddarna

I Kusträddarna engagerar vi människor som vill hjälpa till att hindra skräp från att hamna i våra hav. I våras anmälde sig över 55 000 personer till kampanjen och på Nordiska Kusträddardagen den 8 maj gick vi ut till vår närmaste strand och plockade upp det skräp vi såg. Vi plockade upp tonvis med skräp längs våra kuster och längs sjöar och andra vattendrag. 80% av skräpet i havet kommer från land och det mesta är plast. Det förs med vindar, regn och smältvatten ut till våra sjöar, hav och vattendrag.

Läs mer här!

Fortum <3 Håll Sverige Rent

Fortums kunder som valt Miljötrygg gör det möjligt för Håll Sverige Rent att genomföra dessa aktiviteter där vi tillsammans med hela Sverige plockar skräp i natur, städer och hav. Att plocka skräp handlar inte bara om att städa. Det är framför allt en ögonöppnare för att uppnå en attityd-och beteendeförändring. Vi vet att en person som plockar skräp är mindre benägen att själva skräpa ner i fortsättningen.

- Vi behöver bli fler som inte skräpar ner! Med stödet från Fortums kunder kan vi göra fler och mer kraftfulla insatser mot skräpet. Vi kan driva kampanjer som engagerar hundra tusentals skräpplockarhjältar, vi kan tillsammans med Sveriges skolor och förskolor vara en stark aktör i lärandet för hållbar utveckling. Vi kan vara en kraft i arbetet att påverka kommuner och bostadsbolag i deras arbete att göra det lätt att göra rätt. Ni är helt enkelt oerhört viktiga för Håll Sverige Rent, säger Joakim Brodahl på Håll Sverige Rent.
 

Vad kan ni som företag göra själva?

Företag kan på många sätt vara en oerhört viktig kraft i kampen mot skräpet. Ni kan på olika sätt vara med i att bidra till Håll Sverige Rents arbete. Ni kan tillsammans med Håll Sverige Rent kommunicera ert engagemang mot skräpet med er omvärld. Ni kan genom att titta på er verksamhet med ett nedskräpningsfokus vara med på resan till ett samhälle där ingen skräpar ner. Bli ett företag mot skräp!