Våra lösningar

Med SmartLiving från Fortum får du som fastighetsägare/förvaltare full kontroll över fastighetens energi och trygghet. I ett och samma system ryms smarta lösningar för energi, säkerhet, det smarta hemmet, grannsamverkan, laddning av elbilar, solceller och fjärrvärme. Allt för att du ska kunna erbjuda ett boende i teknikens framkant med trygghet, hållbarhet och livskvalitet i fokus.

Kvinna använder smart living platta på väggen

Energi

Fortum SmartLiving tar energi på allvar. Vi utgår från IMDV (Individuell Mätning Debitering och Visualisering), vilket gör att du som fastighetsägare/förvaltare får full kontroll över fastighetens totala förbrukning samt förbrukning på lägenhetsnivå. Målet är att alla som bor i fastigheten ska få en bra relation till sitt energiavtryck och vilja minska det. Med allt fler förnybara energikällor blir detta ett måste inom en snar framtid.

Säkerhet

Alla vill bo säkert. Det skapar trygghet, lugn och ro. Fortum SmartLiving tar säkerheten till en ny integrerad nivå. Hur mycket säkerhet som ska ingå i fastighetens baspaket bestämmer du som fastighetsägare. SmartLiving erbjuder allt från smarta brandlarm till kodlås. Sedan finns det förstås många smarta tillval för de boende.

Det smarta hemmet

Med SmartLiving får du en stor konkurrensfördel på bostadsmarknaden. Nu kan du erbjuda de boende att komma hem och starta upp sitt hem precis som de vill ha det när det gäller belysning, temperatur och larm. Andra fördelar är möjligheten att kommunicera med grannarna via SmartLiving och att ha full kontroll över vad som händer, eller förhoppningsvis inte händer, när man inte är hemma.

Elbilsladdning

Fortum Charge & Drive är ledaren på marknaden när det gäller elbilsladdning. SmartLiving har självklart ett samarbete med Charge & Drive när det gäller att integrera laddare och styrning av dessa i ett och samma system.

Solceller

Fortum SmartLiving visualiserar produktionen av solenergi i realtid så att både fastighetsägare/förvaltare och de boende vet hur mycket energi fastigheten får direkt från solen.

Smart uppvärmning

Fortum kan även hjälpa dig med att producera värme och varmvatten på ett smartare sätt och därmed sänka fastighetens uppvärmningskostnader.

Förvaltare

SmartLiving erbjuder dig som fastighetsförvaltare en rad nya möjligheter. Du kan bland annat följa fastighetens förbrukning av energi i realtid, få fram debiteringsdata samt se hur fastigheten mår. SmartLiving är till och med så smart att du bestämmer själv vad som ska ingå i just ditt SmartLiving-paket.