Om oss

Fortum SmartLiving möter marknadens växande behov av hög livskvalitet i kombination med ökad trygghet och hållbarhet i den energismarta staden. I ett och samma system utvecklar vi lösningar för energi, säkerhet, community, laddning av elbilar, solceller, fjärrvärme och det smarta hemmet.

Platta på väggen i smart living hem

Historik

2008 startade Fortum, Ericsson, ABB och Electrolux forskningsprogrammet Smart Energy City i Norra Djurgårdsstaden i samarbete med KTH och med stöd från Energimyndigheten. Det är en helt ny stadsdel i Stockholm där fokus ligger på att kunna bygga smartare elnät och smartare hem ur ett energiperspektiv. Med hjälp av 150 försöksfamiljer hoppas vi få fram resultat som hjälper oss komma närmare en hållbar framtid.

Läs gärna mer på smartenergycity.se

2010 lanserade Fortum, i nära samarbete med IoT-företaget Info24, sin revolutionerande molnbaserade laddningslösning för elbilar, Charge & Drive. Info24 specialiserade sig tidigt på att utveckla andra företags affärer med hjälp av Internet of Things.

2016 förvärvade Fortum Info24, sedermera Tingcore, som kommer att fortsätta verka i sin oberoende utvecklarroll. Samtidigt får Fortum en perfekt plattform för fler tjänster och produkter i den hållbara staden.