Blogg

Restaurangkedjan ville ha ett elavtal med liten risk: ”Portföljförvaltning var det bästa alternativet, det elavtalet har som mål att slå det rörliga elpriset över tid”

05 april 2022, 08:58

Fyra medarbetare från restaurang Brödernas som har ett smart elavtal

Restaurangkedjan Brödernas behövde en elpartner som kunde erbjuda ett stabilt elavtal och en nära kontaktperson som kunde hjälpa dem med allt praktiskt gällande elen. Efter att ha kommit överens om ett ramavtal med Fortum och blivit satta i kontakt med en account manager var vår gemensamma resa igång.

Restaurangkedjan Brödernas grundades 2016 av bröderna Jonas och Joakim Wiklander, där första restaurangen öppnades på Liljeholmskajen i Stockholm. Sedan dess har det varit en otrolig resa där de under 2021 öppnade hela 50 nya restauranger. De har idag 78 enheter från Umeå till Malmö, vilket betyder att de har gått om sina konkurrenter i antal restauranger. Sebastian Idoff jobbar med administrativ etablering inom företaget, vilket innebär att han sköter allt vad gäller avtal och tillstånd, inklusive elavtalet.

Brödernas har öppnat nya restauranger i en rasande fart, därför har deras största utmaning med elen varit att hitta rätt anläggnings-ID på sina nya restauranger, speciellt när de tar över en befintlig lokal.

- Eftersom vi har så många anläggningar runt om i landet kan man inte åka förbi och titta själv, men där har vår kontaktperson Hannes på Fortum varit till stor hjälp. Hannes har varit i kontakt med alla våra restauranger för att lösa detta åt oss. Det är vi så tacksamma för, säger Sebastian Idoff.

Sebastian har jobbat väldigt nära Fortums Account manager Hannes Nordgren för att det ska gå så smidigt som möjligt att starta upp elavtalen på alla nya restauranger.

- Det är mycket som kan bli försenat när man öppnar en ny restaurang, därför har vi bjudit in Hannes till vårt interna planeringsverktyg så att han kan se bland annat om öppningsdatum ändras. Det har gjort att det har gått väldigt smidigt och Hannes har verkligen underlättat hela processen för oss, säger Sebastian.

- Det som vi har kunnat vara extra behjälpliga med för just Brödernas är att vi har hjälpt till att starta upp dem både på elnätet och elavtalet. Jag har personligen sett till att allt praktiskt gällande elen har varit på plats så att de kan öppna sina restauranger i tid, säger Hannes Nordgren, account manager på Fortum.

Restauranger har generellt en hög elanvändning, likaså Brödernas. De har allt från pizzaugnar och diskmaskiner till uppvärmning och belysning som drivs av el. Därför var det viktigt för dem att få till ett bra och stabilt elpris. Hannes rekommenderade därför att de valde en portföljförvaltning.

- Eftersom de inte ville ha ett otryggt rörligt elpris så tyckte jag att en portföljförvaltning var det bästa alternativet. Det elavtalet har som mål att slå det rörliga elpriset över tid. Det ger också ett mer stabilt elpris och minskar risken för pristoppar, säger Hannes Nordgren.

Läs mer om hur en portföljförvaltning fungerar här.

Brödernas har också lagt till tjänsten Samfakturering till sitt elavtal. Då samlas alla elkostnader - elnät och elhandel - på en och samma faktura.

- Samfakturering har verkligen underlättat för oss. Vi får en faktura istället för två, vilket gör att vi får en mycket bättre översikt och kan lättare hålla koll på kostnaden för alla våra anläggningar. Vi uppskattar verkligen att Hannes rekommenderade det för oss, säger Sebastian.

El är något som bara ska fungera och som företag ska slippa lägga värdefull tid på. Därför är det viktigt för oss på Fortum att kunna hjälpa våra företagskunder med allt som rör elen.

- Vi är väldigt nöjda med Fortum och speciellt med Hannes som vi har så nära kontakt med. Han har varit väldigt medgörlig och samarbetsvillig vilket verkligen har underlättat för oss. Vår ambition är att få över alla restauranger till Fortum så fort som möjligt, avslutar Sebastian.

Låt oss ringa upp dig så berättar vi mer.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.
Jag godkänner att mina data samlas in med detta formulär. De samlade uppgifterna (namn, epost, telefonnummer och övriga kommentarer ) används för att hantera ditt ärende. Läs mer om Fortums sekretesspolicy.