Prissäker

Med tjänsten Prissäker får ni möjlighet att binda elpriset under den del av året då det är högst risk för pristoppar. Ni kan binda priset två månader i taget och väljer själva om ni vill prissäkra eller inte. Med Prissäker får ni kontroll över er elkostnad och kan tryggt undvika oförutsedda kostnader.

Lägg till Prissäker till ert elavtal

Fortum Företag - Prissäker

Vad är Prissäker?

Med Prissäker kan ni känna er trygga när elpriserna riskerar att svänga som mest. Ni får möjlighet att teckna ett fast elpris minst 4 gånger om året. Ni binder för två månader i taget och vet då exakt hur mycket elen kostar oavsett om elpriserna stiger under perioden. Efter varje tvåmånadersperiod går ni automatiskt tillbaka till ert vanliga elavtal, eller så tackar ni ja till fast elpris i ytterligare två månader om ni hellre vill det.

I god tid före varje period får ni ett mejl eller SMS med erbjudande om att binda elpriset. Ni får då information om det aktuella fasta elpriset för perioden och hur ni gör för att teckna det.

Observera att ni tecknar er för en period på två månader i taget, inte för alla perioder på en och samma gång. Detta för att ni själva ska kunna avgöra under hur lång tid ni vill binda ert elpris. Det är heller inget tvång att binda priset, det är helt upp till er om ni vill ta del av det aktuella erbjudandet. 

En kille med bärbar dator i soffan

Fördelar med Prissäker

  • Ger trygghet.
  • Ger förutsägbarhet och gör det lättare att budgetera.
  • Ni väljer själva om ni vill teckna fastpris eller vara kvar på ert vanliga elavtal.

Kvinna i verkstad med laptop - småföretagare

Teckna Prissäker

Ni får tjänsten för 99kr/månad och tecknar enkelt genom att fylla i formuläret nedan. 

Vem kan teckna Prissäker? Företagskunder med en årsförbrukning under 100 000kWh och som har Fortum Smart eller ett rörligt elavtal. 

Kundcase med PS Matsal som har Prissäker

Restau­rangen sparade 35% mot det rörliga elpriset med hjälp av Prissäker

Företaget PS Matsal valde att lägga till Prissäker till sitt rörliga elavtal för att kunna binda sitt elpris i kortare perioder. I mars 2022 gjorde de en stor besparing jämfört med det rörliga elpriset.

- Det känns så klart fantastiskt att vi kunde göra en sådan besparing mot det rörliga elpriset, säger Per Gustafson, grundare av PS Matsal.

Läs kundcaset här  

Lägg till Prissäker till företagets elavtal.

Om ditt företag är en befintlig kund hos oss på Fortum och har ett rörligt elavtal eller Fortum Smart kan du skicka in formuläret nedan för att lägga till Prissäker till ert elavtal. Produkten läggs till på alla era anläggningar och kostar 99 kr per månad och anläggning.
Här med bekräftar jag att jag har rätt att lägga till denna produkt till ovan företags elavtal. Jag bekräftar också villkoren för Prissäker.  Se villkoren här. 
Jag godkänner att mina data samlas in med detta formulär. De samlade uppgifterna (namn, epost, telefonnummer och övriga kommentarer ) används för att hantera ditt ärende. Läs mer om Fortums sekretesspolicy.  
Informationsblad om Prissäker