Om Fortum Charge & Drive

Fortum Charge & Drive är pionjärer inom laddningslösningar för elbilar och är verksamma i ett antal länder. Vi håller just nu på att omstrukturera hur vi offererar och jobbar med laddstoplar till elbil. Detta gör vi för att kunna erbjuda bättre lösningar framöver. Vi kommer att uppdatera med information löpande.

Bild över utvecklingen av bilar. Från häst och vagn till dagens elbilar.

Om Fortum Charge & Drive:

  • Molnbaserad tjänst för laddning av elbilar
  • Flexibelt och skalbart system som kan anpassas efter ditt företags behov
  • Väl beprövad lösning under ständig utveckling
  • Enkelt, snabbt och säkert
  • Kundtjänst som är tillgänglig dygnet runt

 

Under våren 2020 tecknade Fortum ett avtal om att sälja majoriteten av sitt nätverk av offentliga laddstationer för elbilar till Infracapital, en del av M&G Plc. Fortum kommer fortsätta ha full äganderätt till de offentliga digitala laddningstjänsterna, under varumärkena Charge & Drive och Plusurfing. Charge & Drive erbjuder sina kunder tillgång till Nordens största nätverk av offentliga laddstationer och är den ledande digitala mobilitetstjänsten för offentlig laddning.

Laddappen

För våra kunder som redan har laddat ner laddappen kommer inga ändringar att uppstå till följd av försäljningen. Våra kunder kan fortfarande ladda sin elbil med appen eller laddningschipet på Recharges laddare. Fö er som inte har laddat ner appen ännu rekommenderar vi att göra detta för att göra laddningen enklare och hitta laddstationer nära er. Vi fortsätter att arbeta för att leverera bra och säkra laddningslösningar så att ni som kund känner er så säkra som möjligt när ni är ute och reser. Det är vårt sätt att göra det lättare för er att göra de val som förbättrar klimatet och miljön för kommande generationer. Läs frågor och svar om ägarbyte här (engelska).

Recharge

Recharge ansvarar för laddarnas tekniska egenskaper och för att utöka laddningsnätverket med fler laddstationer i Sverige och i resten av Norden. Läs mer på Recharge's hemsida.

 

Vill ni installera laddstoplar på er arbetsplats? Kontakta oss via formuläret nedan och låt oss föreslå ett upplägg anpassat efter era behov. 

Så här laddar du