Laddning i bostadsrättsföreningar

Bostadsrättsföreningar behöver bra laddningslösningar för medlemmar och gäster. Det ska vara enkelt att använda och rättvist för alla. Ett bra laddningssystem ger dig fullständig överblick i vardagen och nöjda boende som trivs. Vi är Nordens ledande företag på elbilsladdning, och vi tar hand om allt på dina villkor.

Laddning i fastighet

Klicka här om din bostadsrättsförening redan är Fortum kund

Existerande BRF-kund

Till BRF-portalen

Laddning av elbil – en ny utmaning

Elbilsladdning är för de flesta en ny utmaning. I större parkeringsanläggningar möter man på utmaningar som:

Har vi tillräckligt med ström i den elektriska anläggningen? Vem ska betala för elen? Var i byggnaden eller på platsen kan vi installera laddningsstationen? Vem vänder vi oss till om något inte fungerar ordentlig? Kan vi utvidga anläggningen senare?

Detta hjälper vi på Fortum dig med!

Långsiktighet, funktionalitet och betalningslösningar

Vi löser dagens laddningsutmaningar, men vi tycker också det är viktigt att se in i framtiden för att designa ett laddningssystem som tål användning under den kommande tiden. Därför tillhandahåller vi endast smarta laddare som kommunicerar med en molntjänst som vi kan kontrollera. Detta innebär att vi kan fjärrstyra, ge service och fördela ström.

Vi har en etablerad lösning för individuell betalning av elförbrukningen. Varje elbil använder sig sin egen RFID-bricka för identifiering. Detta ger grunden för fakturering.

Boende

Det första du bör göra är att ta kontakt med styrelsen och fråga vilka planer de har för elbilsladdning. Styrelsen ansvar är att alla medlemmar har en bra och rättvis lösning. Vi har bra erfarenhet av olika laddningssystem och hjälper gärna till.

Om du önskar att vi ska kontakta dig styrelsen för din räkning kan du skicka ett mejl till oss: laddahemma@fortum.com

Styrelsemedlem

Det finns många saker att tänka på när man ska etablera laddningsanläggning för flera elbilar:

Hur mycket ström behöver vi? Hur mycket ledigt kapacitet har vi i vår anläggning? Hur mycket kostar det? Vem ska betala? Vi har arbetat oss genom många av de frågeställningarna och önskar att dela vår erfarenhet med dig.

Lämna gärna information i vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig.

Hur kan vi etablera laddning hos oss?

Det finns olika laddningslösningar. En gemensam nämnare är att varje enskild anläggning behöver sin egna lösning med specialanpassning till bygg- och parkeringslösning.

Detta måste planeras och kvalitetssäkras av folk med erfarenhet.

Besiktning

För att säkerställa en god bedömningsgrund som du kan ta med i ett styrelsemöte eller på en bolagsstämma önskar vi tillsammans med vår installationspartner ta en titt på de faktiska förhållandena.

Vi kommer efter närmare överenskommelse träffa dig i på det parkeringsområde som för att se vilka laddningslösningar som skulle passar bäst.

Under detta besök kommer vi att ta en titt på fördelningsskåpet för elen i byggnaden, och planlägga placering för kablage och kommunikation. Detta ger oss en god grund för att erbjuda en helhetslösning.

Vem är Fortum?

Vi har jobbat med laddning av elbil i många år, och är en av landets (faktiskt en av världens) ledande på snabbladdning.

Vi har parallellt jobbat upp en bra kompetens på hemmaladdning. Detta tar vi med oss in i vår satsning på bostadsrättsföreningar.

Våra laddningsexperter är dedikerade i sina roller, och slukar allt av elbilsinformation de kommer över.

Vi kör laddningsbara bilar och gör det vi kan för att förstå våra kunder på bästa möjliga sätt.

Om du vet vad du behöver

Vet du vad din bostadsrättsförening vill ha och hur det vill ha det? Har du information om allt från den tekniska uppsättningen till antal parkeringsplatser och planer tillgänglig, kan du kontakta oss på mejladresset i nästa kolumn, så tar vi kontakt med dig.

Behöver du hjälp från oss att ta reda på detta, fyll i formuläret för kontaktinformation via länken i nästa kolumn.

Kontaktinformation

Vi håller just nu på att omstruk­turera hur vi offererar och jobbar med laddstoplar till elbil. Detta gör vi för att kunna erbjuda bättre lösningar framöver. Vi kommer att uppdatera med infor­mation löpande.

Läs vad våra nöjda kunder tycker om oss

Laddare i garage

"När vi bestämde oss för Fortum Charge & Drive, var det för professionaliteten, graden av service och att man hela tiden kände man var i rätta händer." – BRF Söderkisen i Stockholm

Laddade inför framtiden

Läs mer
Laddare på rad

"Att underlätta elektrifieringen är ett viktigt steg för att skapa fastigheter som är mer hållbara" – BRF Roslags Kulle i Täby

Samverkan för miljösynergier

Läs mer
Laddare och telefon

"Elektriciteten från panelerna har redan börjat ge ett litet bidrag till kassan eftersom man har kunnat sälja tillbaka energi till Fortums nät." – BRF Gröna husen i Lidingö

Gröna husen går före marknadens behov

Läs mer
Kvinna laddar elbil

"Det har varit en stor trygghet att jobba med en aktör som kan hantera både installationer, betalningslösningar och kundtjänst." – BRF Bäverdammen 2 i Bandhagen

Man betalar en tredjedel av priset för fossilt bränsle

Läs mer

Beställningsprocess

1. Besiktning och lösningsförslag

Här ser vi på era behov, parkeringsanläggningen och tillgänglig strömkapacitet. Baserat på besiktningen utarbetar vi ett lösningsförslag.

2. Beslut i bostadsrättsförening

Med ett lösningsförslag från Fortum kommer du kunna ha en grund för beslut att presentera på årsmöte eller bolagsstämma för övriga besluttagare och boende.

3. Sök om offentligt stöd om det finns tillgängligt

Om du kvalificerar dig för ekonomiskt stöd till laddningsinfrastruktur så bör du söka om det. Kontrollera vilka rutiner din kommun har.

4. Installation

När beslutet om att etablera laddningsanläggning är klart, kommer vi i samråd med vår installationspartner att komma överens om installationens start och varaktighet. Anläggningen installeras, testas och sätts i drift. Fortum kommer att utfärda laddningsbrickor/taggar enligt överenskommelse med de enskilda användarna av anläggningen.

5. Enkel, trygg och rättfärdig laddning

Anläggningen är nu i drift. Om det skulle finnas behov av flera laddningsstationer, så har vi tagit höjd för det.