Blogg

Kopparhus ville ha trygghet inför vintern: ”Känns mycket tryggare med en portföljförvaltning”

07 september 2022, 12:51

Fastighetsbolaget Kopparhus hade tidigare ett rörligt elavtal och såg att elkostnaderna gick upp trots insatser för att sänka sin elförbrukning. De valde att byta till en portföljförvaltning för att få mer trygghet inför vintern.

Kopparhus valde Fortum som elbolag

Kopparhus är ett familjeägt fastighetsbolag som förvaltar både kommersiella fastigheter och hyresfastigheter i Täby, Danderyd, Sollentuna, Stockholm och Norrtälje. Deras målsättning med fastighetsförvaltningen är en långsiktig, trevlig och seriös relation med alla sina hyresgäster, boende och lokalhyresgäster. De värnar om liten som stor och att alla ska trivas.

Kopparhus har de senaste tre åren satsat mycket på att få ner sin elförbrukning genom att byta ut all belysning till LED-lampor, bytt till modernare tvättstugeutrustning, tilläggsisolerat fasader och bytt fönster.

- Vi såg att vår förbrukning gick ner men kostnaderna fortsatte att öka. Då kände vi att det var dags att se över vårt elavtal, säger Ulrika Norrbrink, Ekonomichef på Kopparhus som bland annat ansvarar för uppföljning av driften på Kopparhus fastighetsbestånd.

Kopparhus hade tidigare ett rörligt elavtal hos ett annat elbolag. De undersökte marknaden och blev intresserade av Fortums portföljförvaltning.

- När vi valde att byta elbolag utgick vi både från pris- och miljöaspekten, men i slutändan var det elavtalet som var det viktigaste. Det var attraktivt att vi kunde gå in i en portföljförvaltning och ta del av redan upphandlad el, fortsätter Ulrika Norrbrink.

Fortums portfölj­för­valtning hjälper företag med strate­giska och smarta elinköp. Utifrån risk och priss­trategi arbetar våra experter för att erbjuda en så låg energi­kostnad som möjligt. Eftersom inköpen sker med god framför­hållning när priset är lågt kan man som kund vinna mycket över tid även om sväng­ningarna på elbörsen skulle öka.

De flesta känner en viss oro inför vinterns elpriser, så även Kopparhus.

- Vintern känns så klart osäker eftersom elpriserna ser ut att fortsätta gå upp och vara ostabila, det gör att det blir väldigt svårt att lägga budget inför nästa år. Dock känns det mycket tryggare att ha ett portföljförvaltat elavtal än ett rörligt som vi hade tidigare. Det känns som att vi har gjort vad vi har kunnat för att skydda oss, avslutar Ulrika Norrbrink.

 

Vill ni också byta till ett portföljförvaltat elavtal? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss!

Hur fungerar en portföljförvaltning? 

Här berättar vår Pricing and Forecasting Manager Urban Lövström hur ett portföljförvaltat elavtal fungerar.

Låt oss ringa upp dig så berättar vi mer.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.
Jag godkänner att mina data samlas in med detta formulär. De samlade uppgifterna (namn, epost, telefonnummer och övriga kommentarer ) används för att hantera ditt ärende. Läs mer om Fortums sekretesspolicy.  
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.