Blogg

Fortnox ville undvika pristoppar: ”Det som jag fastnade för var portföljavtalet, det kändes tryggt.”

14 juni 2022, 08:54

Fortnox köper el från Fortum

Företaget Fortnox blev överraskade av förra vinterns elpristoppar. Nu vill de ha ett jämnare elpris och mer trygghet. Därför valde de Fortum Smart.

Fortnox erbjuder produkter, tjänster och lösningar som förenklar företagandet med smidigare flöden inom ekonomi, finansiering, bokföring och personal. Med smart teknik och specifik branschkunskap är deras mål att bidra till en framgångsrik vardag för företag inom alla branscher. Peter Bengtsson är Head of Workplace and Facilities och ansvarar bland annat för fastigheter, säkerhet och friskvård på Fortnoxs kontor i Stockholm, Malmö, Växjö och Linköping.

Likt många andra företag kom förra vinterns elpriset som en överraskning för Peter Bengtsson och Fortnox.

- Historiskt har vi inte haft några större utmaningar med elen. Men nu på senaste tiden har vi sett att elpriset har gått upp och att det har blivit väldigt höga pristoppar under vissa perioder. Därför ville vi nu se över vårt elavtal och försöka att få en jämnare elpriskurva, säger Peter Bengtsson.

Peter kom i kontakt med Fortums account manager Tomas Nicander som tog fram ett förslag som ska ge Fortnox ett jämnare elpris.

- Det som jag fastade för var portföljavtalet där elen handlas upp innan, det kändes tryggt, berättar Peter Bengtsson.

Fortum Smart är ett portföljförvaltat elavtal som har som mål att slå det rörliga elpriset över tid. Våra experter gör delinköp av el under en längre tid vilket gör att risken för pristoppar minskar.

- Det som också var avgörande för oss i valet av elbolag var att vi kunde välja miljömärkt el. Det har alltid varit jätteviktigt för oss, fortsätter Peter Bengtsson.

Fortnox har valt att teckna ett elavtal som är märkt med Bra Miljöval och innehåller 100% vattenkraft. Det innebär bland annat att de är med och bidrar till ett hållbart energisystem. Läs mer om märkningen Bra Miljöval här.

Vi vill hälsa Fortnox varmt välkomna till oss!

- Processen att byta elbolag har gått bra, det är har varit en behaglig resa eftersom Fortum har skött allt. De har sagt upp vårt gamla avtal och håller ordning på allt åt oss, avslutar Peter Bengtsson.

 

Behöver du hjälp att se över ditt företags elavtal?

Låt oss ringa upp dig så berättar vi mer.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.
Jag godkänner att mina data samlas in med detta formulär. De samlade uppgifterna (namn, epost, telefonnummer och övriga kommentarer ) används för att hantera ditt ärende. Läs mer om Fortums sekretesspolicy.