Våra elavtal och elpriser

Fast eller rörligt elpris. Eller kanske en blandning av båda. Här hittar du information om våra olika elavtal och elpriser.

Fast elpris

Med ett elavtal med fast elpris betalar ni ett fast elpris per kilowattimme (kWh) under en tidsbestämd avtalsperiod. Oavsett vad som händer på elmarknaden vet ni exakt hur mycket ni kommer att betala för den el ni använder.

Läs mer om fast elpris

Rörligt elpris

Med ett elavtal med rörligt elpris följer elpriset svängningarna på den nordiska elmarknaden. Det passar er som tycker att det är okej att elpriset varierar, eftersom ni vet att kostanden ofta blir lägre över tid. 

Läs mer om rörligt elpris

Vintersäkrat elpris

Med ett elavtal med vintersäkrat elpris betalar ni ett fast elpris på vintern när priset brukar gå upp, och ett rörligt elpris under sommaren när elpriset oftast är lägre. Ni får det bästa av två världar.

Läs mer om vintersäkrat elpris

Avtalsvillkor Företag

Vi tillämpar elbranschens allmänna avtalsvillkor för försäljning av el. Dessutom gäller Fortum Markets AB:s särskilda avtalsvillkor för näringsidkare.

Energiskatt

Enligt svensk lag är all elektrisk kraft som förbrukas i Sverige skattepliktig. Skatten beror både på vilken verksamhet som bedrivs och var i landet elenergin används.

Bra att tänka på kring elen

Det finns ett par saker som kan vara bra att tänka på när företag skall se över sina elkostnader. I slutändan kan man alltid få hjälp av en expert men ett par enkla saker kan man säkerställa själv.

 

1.    Uppdatera ditt elavtal. Säkerställ att du har gjort ett aktivt val och välj en elleverantör som är specialiserad på företagskunder och ett avtal anpassat till er förbruknings, de dyraste elavtalen är de man som kund får per automatik om man inte gjort ett aktivt val.

2.    Rätt nätanslutning. Du kan inte byta elnätsleverantör men du kan ofta anpassa ditt abonnemang. Företagskunders behov skiljer sig mycket beroende på vilken verksamhet man har, en verksamhet där många maskiner går på full effekt samtidigt kräver en hög säkring vilket innebär högre nätavgifter. Räcker det med en lägre säkring finns ofta pengar att spara. 

3.    Sänk er förbrukning. Att påverka sin förbrukning ger en direkt effekt på både elhandelkostnaderna och nätkostnaderna. Led lampor, uppdatering av vitvaror och maskiner eller en effektivare uppvärmningslösning är saker som har direkt effekt.  

 

Tänk på att det bästa alternativet för företag inte alltid är det samma som för privatpersoner. Hur man som kund debiteras, förbrukningsprofiler och inte minst lagar och regler skiljer sig åt och fråga därför alltid efter en kontaktperson som är utbildad på företagskunder om du har lite större förbrukning.
 

Låt oss ringa upp dig så berättar vi mer.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.
Jag godkänner att mina data samlas in med detta formulär. De samlade uppgifterna (namn, epost, telefonnummer och övriga kommentarer ) används för att hantera ditt ärende. Läs mer om Fortums sekretesspolicy.