Rörligt elpris för företag

Ett rörligt elpris följer svängningarna på den nordiska elbörsen. Det pris som används för prissättning av rörligt elpris utgörs av Fortums inköpspris för el under aktuell kalendermånad och i aktuellt prisområde. All vår el är självklart producerad 100% hållbart - automatiskt får man kostnadsfritt el från våra svenska vattenkraftverk, men man kan även göra andra hållbara val så som vindkraft eller solkraft.

 

Fördelar med ett elavtal med rörligt elpris

Möjlighet till lågt elpris

Med ett elavtal med rörligt elpris ändrar sig elpriset från månad till månad. Historiskt sett har elavtal med rörligt elpris gett ett bättre elpris över tid och därmed en lägre kostnad. Med ett rörligt elpris har ni även möjlighet att begränsa företagets eller föreningens elkostnader genom att minska förbrukning då elpriset är högt. Ni kan då till fullo dra nytta av perioder med lågt elpris.

Ingen bindningstid

Om man ändrar sig finns när som helst möjlighet för dig att snabbt teckna ett fast elpris om så önskas. Bytet börjar gälla kommande månad.

Två alternativ

När ni tecknar ett elavtal med rörligt elpris hos oss på Fortum finns det två val beroende på vilken uppskattad årsförbrukning företaget eller föreningen har. Antingen kan man köpa elen till inköpspris - helt utan påslag - och betala en fast månadsavgift, eller så kan man betala ett av marknadens minsta påslag på kWh-priset och en lägre fast månadsavgift. Ta kontakt med vår kundtjänst för att få veta mer.

Teckna rörligt elavtal för ditt företag eller förening