Elförbrukning 0-100 MWh (liten)

Här har vi samlat elavtal och tjänster för företag som har en elförbrukning mellan 0-100 MWh/år vilket motsvarar 100 000 kWh/år. Liten elförbrukning är för den typ av företag som normalt betalar mindre än 10 000 kr i månaden för sin el. Välkommen att höra av er till kundservice med alla frågor kring ert elavtal och er elförbrukning. Det går också bra att teckna ett elavtal direkt här på hemsidan.

Teckna elavtal här
HC7
Personlig rådgivning

Som kund hos Fortum får du kompetent och personlig rådgivning. Vi hjälper dig att hitta rätt elavtal för er verksamhet.

F20
Transparenta avtal

Våra elavtal är transparenta och det är enkelt för dig som företagare att ha full kontroll över din elförbrukning och kostnad.

F17
Flexibla avtal

Som nordens största elbolag kan vi erbjuda förmånliga priser och flexibla avtal, optimerade för er.

Rörligt elpris

Med ett elavtal med rörligt elpris följer elpriset svängningarna på den nordiska elmarknaden. Det passar er som tycker att det är okej att elpriset varierar, eftersom ni vet att kostnaden ofta blir lägre över tid.

Vintersäkrat elpris

Med ett elavtal med vintersäkrat elpris betalar ni ett fast elpris på vintern när priset brukar gå upp, och ett rörligt elpris under sommaren när elpriset oftast är lägre. Ni får det bästa av två världar.

Fast elpris

Med ett elavtal med fast elpris betalar ni ett fast elpris per kilowattimme (kWh) under en tidsbestämd avtalsperiod. Oavsett vad som händer på elmarknaden vet ni exakt hur mycket ni kommer att betala för den el ni använder.

El för företag med liten elförbrukning

Det är viktigt att som företag göra ett aktivt val av elleverantör. Oftast är dom anvisade avtalen man får i samband med inflyttning i en lokal onödigt dyra, och det finns betydligt bättre saker att lägga pengar på som företagare än sitt elavtal. Det är också viktigt att välja rätt företag som besitter den kompetens man söker och kan svara på frågor som kan dyka upp med tidens gång. På Fortum satsar vi stort på utveckling och forskning för att i högsta möjliga mån leverera el till dig som företagare som är bra idag och för en renare värld framåt.

För vilka företag passar ett elavtal med liten elförbrukning? 

Det kan vara svårt att veta vilket elavtal som passar just ditt företag. Har du redan ett företag och vill byta elbolag så är det enklast att kolla hur stor du elförbrukning du har på din senaste faktura. Är förbrukningen mindre än 8000-8500 kWh, eller betalar du mindre än 10.000 kr per månad så passar Fortums elavtal för företag med liten elförbrukning er. Har du precis startat ett företag och ska flytta in i nya lokaler så har vi nedan listat några exempel på företag som normalt sett har en förbrukning som är låg.

 • Caféer och restauranger
 • Mindre kontor
 • Butikslokaler
 • Frisörer
Företag med låg elförbrukning

Behöver du hjälp med att välja rätt elavtal för ditt företag?

Det är inte alltid lätt att veta vilket avtal man ska välja men du kan vara lugnt, vi hjälper dig att hitta rätt elavtal för din verksamhet. Vår kompetenta personal sitter redo att besvara dina frågor och guida dig rätt i avtalsdjungeln. Du når våra rådgivare vardagar 08:00-17:00 på telefonnummer 020 – 818 818, eller via e-post på [email protected].

Hur tecknar jag ett elavtal på Fortum?

Klicka här eller på länken högst upp för att komma till vårt smidiga och enkla formulär. Att teckna ett avtal tar bara några minuter och sker i ett par enkla steg.

 1. Skriv in postnumret på den adress som elavtalet ska gälla.
 2. Välj mellan rörligt- eller fast elpris.
 3. Skriv in anläggningsnummer och startdatum för elen, eller ge Fortum fullmakt att hämta dina anläggningsuppgifter.
 4. Skriv till sist in företagets uppgifter.

Fördelar med Fortum

För dig som företagare finns det många fördelar med att välja Fortum som din elförbruknings leverantör.

 • Personlig rådgivning.
 • Som nordens största elbolag kan vi erbjuda förmånliga priser och flexibla avtal, optimerade för er.
 • 100% fossilfri el, alltså energi från källor som inte släpper ut någon koldioxid i atmosfären.
 • Mitt Fortum finns både som webbplats och app och ger dig full kontroll över ditt företags elförbrukning och kostnad. Här kan du även se dina fakturor och anmäla flytt om du ska byta lokal.

Kontakta kundservice

Välkommen att kontakta vår kundsvervice för att hitta rätt elavtal för ert företag. Eller för att diskutera hur ni kan bli mer energieffektiva. 

Ring oss på: 020 - 818 818 (vardagar 8-17)

Email: [email protected]

Låt oss ringa upp dig så berättar vi mer.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.
Jag godkänner att mina data samlas in med detta formulär. De samlade uppgifterna (namn, epost, telefonnummer och övriga kommentarer ) används för att hantera ditt ärende. Läs mer om Fortums sekretesspolicy.  

Mitt Fortum (Energikonto)

Mitt Fortum (tidigare kallat Energikonto) samlar er energiaffär på ett ställe. Här får ni detaljerad information om energiförbrukning och energikostnad.