Tips till företag under Covid-19

När världen tagit en ofrivillig paus ställs många inför nya utmaningar, men det uppstår också en del möjligheter. Nu är det verkligen rätt tillfälle att få ett skräddarsytt och hållbart elavtal som är baserat på just er verksamhet. Genom att göra ett aktivt val kan ni vara med och bidra till energiomställningen. Här har vi samlat några tips på hur ni som företagskunder kan tänka om ert elavtal under denna period.

Boka rådgivning
Empty restaurant

Glöm inte företagets elavtal under Coronakrisen

  • Överväg rörliga avtal om det är osäkert hur företaget kommer att förbruka i framtiden. Ofta när man låser priset så låser man även en förbrukningsvolym. Skulle förbrukningsvolymen avvika kan det i vissa fall innebära onödiga kostnader.
  • Om ni planerar att byta lokaler kontakta då er rådigare innan flytten för att säkerställa att ni undviker eventuella anvisade avtal som oftast är väldigt dyra och som kan komma som en otrevlig överraskning.
  • Om ni inte påverkas av krisen i någon större utsträckning är det ett perfekt tillfälle att få ett skräddarsytt avtal anpassat för just er verksamhet. Det kan absolut löna sig att se över om en portföljförvaltning passar ert företag. Då planeras inköpen av el i förväg med hjälp av terminskontrakt för att på så sätt skapa en mera förmånlig lösning på längre sikt. Läs mer om portföljförvaltning här! 
  • Var aktiv! Rådet gäller egentligen i alla tider men tål särskilt att upprepas nu. De företag som har gjort aktiva val är vinnarna i det långa loppet och det som tilldelats avtal brukar betala onödigt mycket så se till att titta igenom avtalen minst en gång om året.
  • Tänk på att vara så energieffektiva som möjligt. Vanliga anledningar till högre förbrukning är gamla och trasiga maskiner så som vitvaror eller luftkonditionering. Om er förbrukning har gått upp eller ner  markant kan det vara bra att se över att ni har rätt elnätsabonnemang. 

Har ni frågor eller funderingar är ni alltid välkommen att kontakta oss via formuläret nedan!

Låt oss ringa upp så berättar vi mer.