Tips till företag under Covid-19

Just nu känns det som att världen är på paus. Många företag har drabbats av den sociala distanseringen och jobbar hårt för att hålla sig flytande. Att tänka på sitt elavtal är kanske inget man prioriterar just nu, men det kan faktiskt göra skillnad! Här har vi samlat några tips på hur ni som företagskunder kan tänka om ert elavtal under denna period.

Boka rådgivning
Empty restaurant

Glöm inte företagets elavtal under Coronakrisen

  • Undvik fasta avtal om det är osäkert hur mycket företaget kommer att förbruka i framtiden. Ofta låser man inte bara priset utan även en förbrukningsvolym. Skulle förbrukningsvolymen avvika kan det i vissa fall innebära onödiga kostnader.

 

  • Om ni planerar att byta lokaler kontakta då er rådigare innan flytten för att säkerställa att ni undviker eventuella anvisade avtal som oftast är väldigt dyra och som kan komma som en otrevlig överraskning.

 

  • Om ni inte påverkas av krisen i någon större utsträckning kan det just nu vara värt att utvärdera om ert företag kan få en portföljförvaltning av elen. Då planeras inköpen av el i förväg med hjälp av terminskontrakt för att på så sätt skapa en mera förmånlig lösning på längre sikt.

 

  • Se upp för oseriösa aktörer! Just nu erbjuder mindre seriösa aktörer svenska företag elavtal som kan låta väldigt bra, oftast via telefonförsäljning. Jämför gärna men säkerställ alltid att den som skall leverera elen är en seriös och pålitlig leverantör som följer allmänna riktlinjer och bestämmelser avseende leverantörsbyten och elhandel.

 

  • Var aktiv! Rådet gäller egentligen i alla tider med tål särskilt att upprepas nu. Det företag som har gjort aktiva val är vinnarna i det långa loppet och det som tilldelats avtal brukar betala onödigt mycket så se till att titta igenom avtalen minst en gång om året.

 

Har ni frågor eller funderingar är ni alltid välkommen att kontakta oss via formuläret nedan!

Låt oss ringa upp dig så berättar vi mer.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.
Jag godkänner att mina data samlas in med detta formulär. De samlade uppgifterna (namn, epost, telefonnummer och övriga kommentarer ) används för att hantera ditt ärende. Läs mer om Fortums sekretesspolicy.