Blogg

Barn med en mörk tillvaro har rätt till en ljus framtid

15 december 2023, 11:00 Reading time: 1 minutes

Vi på Fortum är stolt företagspartner till organisationen Maskrosbarn!

Maskrosbarn arbetar med att ge stöd till barn vars föräldrar har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld, deras målgrupp är stor, hela 5-6 elever i varje klass delar den erfarenheten. Barnen brukar ofta dölja eller förminska sina problem vilket leder till att de känner sig väldigt ensamma. 

Många av barnen tvingas även ta ansvar och bli vuxna alldeles för tidigt, exempelvis genom att ta hand om hushållet, småsyskon och ibland även sina egna föräldrar. Vid jul finns det en extra stor förväntan på ett fungerande familjesamvaro med julmiddagar, julklappar och värme vilket gör det extra svårt för de barn där allt detta uteblir och där julhelgen i stället ofta slutar i kaos. 

Hos Maskrosbarn får barnen hjälp och stöd av trygga vuxna, gemenskap med andra barn och verktyg att hantera sin vardag. Under julen arrangerar de läger över julhelgen, har julfiranden dagarna före julafton på deras ungdomsgårdar samt stärker upp i sin chatt dit barn kan vända sig när julen är för tung att bära. 

Gör som vi och stötta deras arbete, swisha gärna en julgåva till 900 79 64.