Artiklar

Här finns alla våra artiklar inom olika ämnesområden samlade. Längst ner på sidan finns även länk till vårt pressrum.

Date

Time

Topic

10.06.2019

10.42 CEST

Borta bra, men hemmasemester bäst

Varför resa ut ur riket, när du kan resa land och rike runt istället? I Sommarsverige kryllar det av guldkorn som är värda såväl en omväg som en egen resa. På köpet blir din semester klimatsmartare än om du åker ända till Långtbortistan. Här nedan har vi samlat fem favoriter för alla hemmasemestrare – från Norrlands riviera till den skånska solkusten.

10.06.2019

09.28 CEST

Skogskläder för modelejon

Kläder gjorda av skog låter kanske lite mossigt. Men det är de inte. I takt med att klimatsmarta material utvecklas, kommer bomullen – som ju i sig inte alltid produceras så resursvänligt – att kunna ersättas av tyger med en mer hållbar historia.

26.04.2019

10.47 CEST

Allt som skrotas är inte skrot

På engelska finns det ett uttryck som lyder ”One man’s trash is another man’s treasure”. Fritt översatt blir det ungefär ”Den enes skräp är den andres skatt.” Och det stämmer verkligen. På Fortum arbetar vi varje dag med att ta tillvara på allt det som företag och privatpersoner inte själva kan hantera på ett miljömässigt bra sätt. Det kan handla om direkt farliga produkter, saker som det går att utvinna värdefulla metaller ur eller saker som kräver specialistkompetens för att återvinna tillbaka in i systemet. 

26.04.2019

10.21 CEST

Få kronor ger stor miljövinst

Det finns inga exakta siffror på hur mycket av det avfall vi producerar som hamnar fel istället för att återvinnas på rätt sätt. Men att det är för mycket råder det inga tvivel om. Skräp så som fimpar, plast och papper är inte bara missprydande, utan även direkt farligt för djur och natur. Genom att teckna Fortums smarta Miljöpaket får du inte bara din el från förnybara källor som sol, vind eller vatten – du hjälper också organisationen Håll Sverige Rent att hålla städer, natur och hav fria från skräp.

18.03.2019

20.37 CET

Fortum eNext erbjuder djup teknisk kompetens över hela värmekraftverkets livscykeln − träffa oss på Panndagarna 2019

Fortum eNext är en oberoende tjänsteleverantör med innovativa lösningar för energisystem, el- och värmeproduktion av din anläggning. Vi ser till att du får den bästa avkastningen på dina kraft och värme investeringar.

06.03.2019

14.32 CET

Följ strömmen – skaffa elbil

I takt med att tekniken utvecklas och priserna sjunker öppnar sig möjligheterna för fler att välja elbil. För dig som planerar att köpa elbil finns det ett par saker att tänka på. Vi har kikat på några faktorer som är bra att ha koll på innan du elektrifierar ditt transportbehov.

06.03.2019

08.42 CET

Tre trevliga framtidsvisioner

Att framtiden är elektrisk råder det inga tvivel om. Inte minst om man tittar på de stora biltillverkarnas visioner för hur vårt framtida bilresande kommer att se ut. Här tre koncept som snart kan rulla längs med en gata nära dig.

05.03.2019

17.03 CET

Elbil till fjällen

Det finns många myter om elbilar: att de inte klarar långa resor, att batterierna inte klarar kyla och att laddstationerna är för få för att klara av det ökande behovet av snabb kraftpåfyllning. Fortum träffade Peter Löf och hans man Henrik Löf, som nyligen tog elbilen från Stockholm till Åre, för att en gång för alla göra upp med vad som är sant och osant när det kommer till att köra till fjälls på el.

07.12.2018

10.19 CET

Så mycket kostar julmyset

Många av oss tänder adventsljusen och utomhusbelysningen utan att ha en aning om hur mycket el som används och vad det kostar. Är det dyrt eller billigt? Här får du en hint samt tips på hur du kan tänka energismart.

06.12.2018

13.25 CET

Framtidens farkoster

Laddningsbara flygplan, förarlösa lastbilar och mångfacetterade elbilar. Vi har tjuvkikat på olika transportsätt som är morgondagens verklighet.

06.12.2018

12.50 CET

Lifta med solen

Nu kan du nå toppen av Åreskutan på förnybar energi. Sedan ett år tillbaka går liftarna VM8:an, Sadelexpressen och Duveds linbana helt och hållet på ren solkraft.

Välkommen att besöka vårt pressrum

För dig som jobbar med press och media. Här kan du läsa blogginlägg om energi, hitta pressbilder, loggor och presskontakter.