Artiklar

Här finns alla våra artiklar inom olika ämnesområden samlade. Längst ner på sidan finns även länk till vårt pressrum.

Datum

Tid

Ämne

25.02.2020

06.07 CET

Fortum överlåter dammen vid Badasjöarna till lokal intresseförening

Energisystemet är under förändring och det påverkar hur vattenkraften används. När behovet av effekt ökar i betydelse påverkar det även framtiden för dammar som den i Rinn vilken bara har en begränsad regleringsförmåga. Dammen är dock fortsatt viktig för vattenivån i Badasjöarna. Nu är det klart att Badasjöarnas intresseförening kommer att ta över dammen, men först ska den byggas om.

16.01.2020

07.39 CET

Fortum vill riva ut tre regleringsdammar i Limån - ska ge bättre förutsättningar för Siljansöring och flodpärlmusslan

I slutet av 2019 lämnade Fortum in en ansökan om utrivning av tre regleringsdammar i Limån, Leksand, då ingen av dessa används för kraftproduktion. Ansökan omfattar  även att få lägga ut sten och naturgrus vilket har två syften. Dels för att behålla en högre vattennivå i dammarna, dels för att skapa bättre förutsättningar för Siljansöringen och flodpärlmusslan.

06.12.2019

06.03 CET

Nu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverk

Tack vare en omfattande renovering av Åsens vattenkraftverk vid Österdalälven i Älvdalens kommun, där bland annat en ny turbin och generator har installerats, kan kraftverket fortsätta att leverera el till Sverige i flera decennier till.

02.12.2019

14.40 CET

Tips för elbilsladdning

Att köra en elbil kräver lite mer planering än att köra bensin eller dieselbil. Här finns därför några tips på vad du ska tänka på när du planerar en resa med elbil.

02.12.2019

12.13 CET

Se hur du laddar elbil med Fortum Charge & Drive

Här hittar du videoförklaringar på hur du laddar din elbil med våra laddare.

02.12.2019

12.04 CET

Snabbladdning för elbil

Fortum Charge & Drives snabbladdare är en del av vårt publika laddningsnät för elbilar. Du kan hitta Fortums snabbladdare utanför till exempel McDonald's och Preem, men även på andra ställen. Lättast hittar du alla våra snabbladdare, samt även de andra publika laddarna i vår app.

02.12.2019

11.57 CET

När en laddare inte fungerar

Ibland kommar man till en laddare som inte fungerar

02.12.2019

10.31 CET

"Fun facts" om Fortum

Fortum kompenserar för alla koldioxidutsläpp orsakade av de anställdas resor, återvinner plastprodukter och är på topp 100-listan i världen av företag som gör mest för jämställdhet på arbetsplatsen!

26.11.2019

13.15 CET

Fortum Waste Solutions nominerade till gruvindustrins innovationspris för sin vattenreningslösning

En av gruvindustrins stora hållbarhetsutmaningar är anrikningsprocessen med dess omfattande vattenanvändning i kombination med striktare utsläppskrav. Fortum Waste Solutions har därför i nära samarbete med LKAB och RISE utvecklat en reningsmetod av processvatten baserad på en kombination av ytaktiva filter och mikrober som både renar och gör det möjligt att återanvända vattnet. För detta arbete har Fortum Waste Solutions nu utsetts till en av tre finalister för utmärkelsen SIP STRIM Swedish Mining Innovation Award som delas ut den 27 november.

Välkommen att besöka vårt pressrum

För dig som jobbar med press och media. Här kan du läsa blogginlägg om energi, hitta pressbilder, loggor och presskontakter.