Älvstädningen gör skillnad för föreningarna

Älvstädningen har inte bara positiva effekter på närmiljön. Alla deltagande idrottsföreningar får en ersättning för sin insats. Vad gör de med pengarna? Läs mer!

Tre ungdomar under Älvstädningen
Ekolod för dykare

Ny utrustning

"Vi passade på att köpa oss ett nytt ekolod/sonar till våra dykbåt. Denna investering gynnar alla i medlemmar i klubben."

- Söderhamns Sportdykarklubb

child hopping in sea for a swim

Läger

"Vi brukar använda våra pengar till läger som alla kan vara med på och tack vare älvstädarpengarna så är lägren gratis. I samband med lägren brukar vi ha tävling och till det har vi köpt in stämplingsenheter som ungdomarna kan låna. I somras använde vi pengarna vi fick för 2017 års städning till ett sommarläger och en motionsbudkavle."

- Degerfors Orienteringsklubb

"Vi åkte på träningsläger till Leksand som start på höstterminen. Det har blivit en tradition för oss; att vara med på älvstädningen och sedan åka på läger."

Borlänge Gymnastikklubb

Skyddsvästar i gult, orangt och rött

Nytt material

"Vi har köpt in material till våra yngre lag, bl.a. västar och bollar!

- Skutskärs IF

Group ready to play paintball

Kickoff med paintboll!

"Eftersom det är damlaget som utför uppdraget så får de göra något själva för pengarna. Och den här säsongen så blev det paintball som kickoff." 

- Munkfors IBK

skyttetavla live

Underlättar livesändningar

"Vi har verkligen haft nytta av pengarna vi fick för Älvstädningen senast. Vi har kompletterat vår dataanläggning med en projektor så att föräldrarna kan följa med direkt och se vad deras barn presterar när dom skjuter. Vi beslöt också att alla startavgifter vid tävlingar för barnen skulle betalas av föreningen."

- Heby Skytteförening

"Vi ska använda ersättningen till vårt 100-årsfirande."

Leksands IF FK